Olen pääsiäisen aikaan levännyt ja kerännyt voimiani. Loma töistä, tauko politiikasta on tullut tarpeeseen. Omaan itseeni käpertyen mökkiluonnon ja perheen ympäröimänä on ollut aikaa ajatella minulle tärkeitä asioita ja ihan vain olla. On pakko myöntää, että koronaepidemia vaikuttaa minunkin jaksamiseeni töissä. Yritämme epidemiatyön ja siihen liittyvien työnjärjestelyjen lomassa hoitaa martsarilaisten tavallisia terveyshuolia ja sairauksia. Kertyvä hoitovelka kulkee raskaana reppuna mukana työssä. Työkavereilta ja potilailta saan voimaa. Hetket vastaanotoilla tuntuvat entistäkin merkityksellisemmiltä, monelle kohtaaminen on ensimmäinen päiväkausiin. Olemme tässä kriisissä yhdessä ja yhdessä siitä myös selvitään!
Politiikkaan olen alun perin lähtenyt mukaan suurelta osin velvollisuudentunnosta. Nyt vaalien alla ei ”velan maksaminen hyvinvointiyhteiskunnalle” ole enää riittävä motivaatio käyttää arvokkaita tuntejani kampanjointiin. Aikaa perheelle ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle on ollut aiempaa vähemmän. Olen etsiskellyt positiivista sisäistä motivaatiota ja todennut sellaisen löytyneenkin ?. Pääsiäispyhinä luin pitkään kuntapolitiikassa mukana olleen ukkini muistelmia ja mummoni Vihtori-papan muistelmat. Halu muuttaa maailmaa paremmaksi kulkee meillä suvussa. Uskon, että arvomaailmani jakavia ihmisiä löytyy Vantaalta valtuustopaikkaan asti ja että panostustani politiikkaan arvostetaan. Minulle on tärkeää vaikuttaa aktiivisesti, teen sen kuitenkin omien reunaehtojeni mukaisesti. Ensin on oma hyvinvointi, perhe ja ystävät.
Ihanaa kevättä teille kaikille! Toivottavasti moni teistä on myös saanut lepohetken pääsiäisenä ja arjestanne löytyy iloa ja toivoa!