Hei, olen Olga Gilbert

Olen yleislääketieteen erikoislääkäri, monikulttuurisen uusperheen äiti ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallituksen 1. varapuheenjohtaja. Toimin Vantaan kaupunginvaltuuston varajäsenenä ja Lääkäriliiton valtuuskunnan varajäsenenä.

Olen tunnollinen ja rauhallinen asioiden tutkiskelija. Muodostan mielipiteeni yleensä harkiten, mutta tarvittaessa kykenen myös nopeaan päätöksentekoon. Olen ollut lapsena ujo, enkä usein uskaltanut tuoda julki mielipiteitäni. Vähitellen olen saanut rohkeutta tehdä ja toimia vahvan oikeustajuni mukaisesti. Olen kasvanut muusikkoperheessä, parhaimmillaan (tai pahimmillaan) kotona soi samaan aikaan 3 viulua. Pianoharrastukseni jäätyä jo varhain, keskityin itse urheiluun; pelasin ringetteä ja teinivuosina harrastin wushua, eli kiinalaisia taistelulajeja.

Lapsuuden kesiä vietimme Savonlinnassa oopperajuhlilla, jossa äitini oli töissä. Hetket mökillä Lopella isovanhempien kanssa kuuluivat myös kesien parhaimmistoon.

Uuden oppiminen ja opiskelu on aina ollut minulle mieluisaa. Alakouluun lähdimme aina naapureiden kanssa yhdessä, meitä oli myös useampi samalla luokalla. Yläkoulun kävin Steiner-koulua, jonne kuljin ratikalla Helsingin halki. Maailmani avautui taas vähän enemmän. Luonnontiedelukiosta luonnollinen jatko-opiskelupaikka oli yliopistolla kemian laitoksella. Kiinnostukseni ihmisen kemiasta ja sen tutkimisesta vei minut lääketieteelliseen tiedekuntaan. Valmistuin lääkäriksi 2015. LUE LISÄÄ MATKASTANI YLEISLÄÄKETIETEEN ERIKOISLÄÄKÄRIKSI

Asun perheeni kanssa Vantaalla Varistossa luonnonläheisessä ympäristössä. Lähiluonto on jaksamiselleni tärkeää päivittäin. Keväällä puronvarren pusikoiden ensimmäiset hiirenkorvat, lintujen liverrys, valkovuokot ja kielot herättävät minut. Alkukesän voikukkaniitty pörriäisineen ja metsän tuoma viileys paahtavina kesäpäivinä saavat mielen täyttymään ilosta. Ruskan väriloisto ja tuoksu, pimenevät illat ja vesisateet rauhoittavat talveen. Talvella kinostuva lumi on ensimmäisenä vastassa, kun avaa ulko-oven. Hanki on täynnä niityn eläinten jälkiä, puut saavat lumihunnun. Talvella lähden mielelläni hiihtolenkille Petikon laduille. Ryhmäliikunnassa ohjaajan ja ryhmän tsemppi auttaa nostamaan treenin tehoa. Minut voi löytää myös lähimetsistä perheen kanssa roskia keräämästä tai
puutarhasta pieneltä hyötykasvimaaltani kaivelemasta. Pidän ruoanlaitosta ja leipomisesta ja usein meidän koko perheen löytääkin keittiöstä yhdessä kokkailemasta. Kutsumme mielellämme sukulaisia ja ystäviä jakamaan yhteinen ateria kanssamme.

LUE LISÄÄ TYÖSTÄ JA AJATUKSISTA SOTESTA