Tässä tallenne Ikääntyneiden hyvinvointi Vantaalla -webinaarista jonka järjestämisessä olen ollut aktiivisesti mukana ja johon osallistuin myös panelistin roolissa. Olipas taas uusi aluevaltaus järjestää webinaaria, livestreamausta ym, mutta mukava keskustelu saatiin aikaan!
Ikääntyneiden asiat saavat minut innostumaan. Vaikka Vantaalla tehdään sosiaali- ja terveyspalveluissa työtä ikääntyneiden hyvinvoinnin edistämiseksi suurella sydämellä, niin parantamisen varaa on rutkasti. Lisäksi ikääntyneiden, kuten kaikkien muidenkin hyvinvoinnissa kunnan muut palvelut korostuvat: kaupungin tulee olla ihmisen kokoinen ja esteetön. Lähiluontoon tulee päästä rollaattorinkin kanssa, lähiliikuntapaikkojen tulee olla helposti saavutettavia, jalankulkulkua ja julkista liikennettä pitää helpottaa, kaupat, apteekit ja muut palvelut pitää olla tavoitettavissa ilman omaa autoa.