Katukampanjoinnin yhteydessä Vantaan kaduilla kiertäessäni olen aina uudestaan ihastellut, kuinka kaunis ja vehreä kaupunkimme on ja kuinka monenlaisia alueita tänne mahtuu. Hakunilassa lukuisat leikkipuistot kävelylenkilläni, ystävälliset ihmiset. Korson asemalla omanlaatuinen lähiötunnelmansa, Koivukylän ostarilla kansainvälisissä fiiliksissä. Myyrmäessä paljon tuttuja ja aina kampanjointiseuraa, Kivistössä upeaa arkkitehtuuria juna-aseman seudussa ja rauhallista omakotitaloaluetta vanhan Kivistön puolella. Kartanonkosken värikkäät talot ja kaupunginosassa vahvana läsnäoleva luontoyhteys. Askistossa talojen pihat ovat sykähdyttävän kauniita alkukesän kukkaloistossaan ja tuoksussaan. Pähkinärinteen ja Hämeenkylän puistomaisemat, Martinlaakson, Myyrmäen ja Louhelan asemien upeat muraalit. Tikkurilan uusi hieno kirkko, Vantaan mittakaavassa ja korona huomioiden ihmisten runsaus. Ja tietenkin oma rakas Varistoni ja Varistonniitty voikukista keltaisenaan. Meidän kaupunkimme on lumoava!
???
Olen saanut keskustella kuntalaisten kanssa mieltä askarruttavista asioista. Ihmiset todella arvostavat lähiympäristöään, lähiluontoa ja palveluitaan. Monilla alueilla on vahva oma identiteettinsä ja aktiivista toimintaa alueen kehittämiseksi. Minulle on tärkeä tukea ihmisistä lähtöisin olevaa yhdessä tekemistä ja kaupunginosakulttuuria. Sitä, että jokaisen olisi omassa ympäristössään helppo osallistua, olla osa yhteisöä.
???
Kaupunkia kiertäessä olen nähnyt myös erilaisia ihmisiä. Vanhukset rollaattoreineen pysähtyvät mielellään juttelemaan ja kertomaan Vantaan mielenkiintoista historiaa vuosikymmenten ajalta. Vanhuspalveluihin pitää panostaa väestön ikääntyessä. Palveluiden tulee olla lähellä ja esteettömästi saavutettavissa.
???
Olen käynyt kymmeniä kertoja keskustelun suomeksi tai englanniksi: ” Saat äänestää kuntavaaleissa, vaikka et olisi Suomen kansalainen”. Maahanmuuttajataustaisten kiinnostus oman alueen kehittämistä kohtaan ja äänestämistä kohtaan on selvästi kasvussa. Tuetaan kotoutumista esimerkiksi kehittämällä kodin ja päiväkodin/koulun yhteistyötä, erityisesti kotiäitien koulutus- ja urapolkuja sekä työllistymistä. Vantaalla on käynnissä useita eri hankkeita kotoutumisen tueksi, näitä tulee jatkaa ja kehittää.
???
Kaupunkia kiertäessä näkee myös huono-osaisuutta, surullisia ihmiskohtaloita. Pieni osa ihmisitä on suhtautunut minuun, puolueeseeni tai yleisesti politiikkaan vihamielisesti, käytöstavatkin ovat välillä unohtuneet. Minulle huono käytös kertoo, että ihminen on kokenut pettymyksiä, jäänyt kohtaamatta joskus. Meidän tulee auttaa heikommassa asemassa olevia. Alueiden eriarvoistumisen ehkäisyyn ja varhaiseen tukeen tähtäävää myönteisen erityiskohtelun ohjelmaa on äärimmäisen tärkeä jatkaa myös tulevalla valtuustokaudella.
???
Huomenna on vielä viimeinen kampanjointipäivä. Kierrän Martinlaaksossa, Vetokannaksella ja Myyrmäessä Länsi- Vantaan Vihreiden laatikkopyörän kanssa. Vikan päivän jaksaa puolueen puheenjohtajan Maria Ohisalo tsempeillä reippaasti rutistaa ?