Hej, jag heter Olga Gilbert

Jag är specialist i allmänmedicin, mamma till en ny mångkulturell familj och 1:e vice ordförande i styrelsen för Vanda och Kervos välfärdsområde. Jag arbetar som suppleant i Vanda stadsfullmäktige och som suppleant i Läkarförbundets delegation.

Jag är en samvetsgrann och lugn forskare. Jag brukar bilda mig min uppfattning noggrant, men vid behov kan jag också snabbt fatta beslut. Jag har varit blyg som barn, och jag har ofta inte vågat uttrycka mina åsikter. Så småningom har jag fått modet att göra och handla i enlighet med min starka känsla för rättvisa. Jag växte upp i en musikalisk familj, i bästa fall (eller värsta) är det 3 fioler som spelar hemma samtidigt. Efter att min pianohobby upphörde tidigt, fokuserade jag själv på sport; Jag spelade ringette och i tonåren tränade jag wushu, det vill säga kinesisk kampsport.

Vi tillbringade våra barndomssomrar i Nyslott på operafestivalen, där min mamma arbetade. Stunderna på stugan i Loppis med morföräldrarna hörde också till somrarnas bästa.

LÄS OLGAS VALTEMAN

Att lära sig och studera nya saker har alltid varit trevligt för mig. Till grundskolan gick vi alltid tillsammans med våra grannar, vi var ju flera i samma klass. Jag gick i en Steinerskola på högstadiet, till vilken jag åkte med spårvagn genom Helsingfors. Min värld öppnade sig lite mer igen. Från det naturvetenskapliga gymnasiet var den naturliga platsen för fortsatta studier vid universitetet på kemiavdelningen. Mitt intresse för mänsklig kemi och att studera den ledde mig till läkarutbildningen. Jag tog examen som läkare 2015.
LÄS MER OM MIN RESA TILL ATT BLI EN SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Jag bor med min familj i Varistorna, Vanda, i en miljö nära naturen. Den lokala naturen är viktig för min förmåga att orka i vardagen. På våren väcker de första musöronen, fågellivet, vitsipporna och liljekonvaljerna mig. Maskrosängen på försommaren med sina stora surrande insekter och den svalka skogen bringar under stekande sommardagar gör sinnet fyllt av glädje. Höstens färgglans och doft, de mörknande kvällarna och vattenregnen lugnar vintern. På vintern är det första du stöter på när du öppnar ytterdörren drivsnön. Gården är full av djurspår på ängen, träden är täckta av snö. På vintern gillar jag att åka längdskidåkning på Petikkos skidspår. I gruppträning bidrar uppmuntran av instruktören och gruppen till att öka effektiviteten av träningen.

Du kan också hitta mig i den närliggande skogen och samla sopor med min familj eller från att gräva i min lilla grönsaksplats från trädgården. Jag gillar att laga mat och baka och man hittar ofta hela vår familj i köket som tillreder mat tillsammans. Vi bjuder gärna in släkt och vänner att dela en gemensam måltid med oss.
LÄS MER OM MITT ARBETE OCH TANKAR OM SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSREFORMEN